Restoring Confidence in Your Equipment

Select country:

Væske kromatografi og analyse


AREPA har med anskaffelsen af en væskekromatograf nu mulighed for hurtigt at teste for mange forskellige typer af forurening i forbindelse med brandskader, vandskader og skader som følge af andre kemiske påvirkninger.

Risici kan komme fra usikker-hed fra mange sider og er forskellig fra virksomhed til virksomhed.
 

AREPA har gennem mange år testet for tilstedeværelsen af klorider, der for eksempel opstår i forbindelse med brand i plaststoffer. Kloriderne forårsager som følge af dannelsen af saltsyre angreb på de fleste metaller, og de kan derfor forårsage betydelige følgeskader i forbindelse med brand og andre skader, hvor der opstår kloridforurening.

Der kan ved brand og andre skader også dannes forurening af andre stoffer end klorider. Der kan eksempelvis være tale om en forurening af svovlsyre, som kan opstå i forbindelse med brand i gummi og olieprodukter, eller det kan være dannelse af salpetersyre i forbindelse med brand i kvælstofholdige stoffer som eksempelvis kunstgødning.

Ved brand i træ, tekstiler eller papir kan der blandt andet dannes eddikesyre eller myresyre.

Disse andre syre-forbindelser vil ligesom saltsyren kunne forårsage følgeskader på forskellige typer af metaller.

Alle disse typer af forureninger vil kunne påvises ved at foretage en test med efterfølgende analyse i væskekromatografen.

AREPA vil normalt inden for 24 timer være i stand til at foretage en test med efterfølgende analyse i væskekromatografen. Resultatet præsenteres i en rapport, der angiver den forventede effekt af forureningen på teknisk udstyr.

På billedet nedenfor ses korrosionsangreb på en målering, der har været udsat for en forurening af svovlbrinte, sammenholdt med en ikke forurenet målering.


Vil du vide mere?

Kontakt

+ 45 8681 1055
Erhverv 8720 4620
man-tor: 08.00 - 16.00
fredag: 08.00 - 15.30
(døgnvagt)
Privat 8720 4610
man-fre: 09.00 - 15.00
info@arepa.dk