Restoring Confidence in Your Equipment

Select country:

Brandskade og Sodskade

Ved brand skelner man mellem primære og sekundære skader. En primær skade er direkte udbrændte dele af bygninger eller løsøre.

Sekundære skader består typisk af sodbelægninger og korrosive belægninger, som dannes ved forbrænding af f.eks. PVC. Som regel udgør de sekundære skader over 75% af de samlede skader.

Vi ved af erfaring, at dannelsen af saltsyre, som et resultat af forbrænding af PVC, er en af hovedårsagerne til korrosion efter brand.
 
AREPA har derfor udviklet en metode til analyse af niveauet for klorider, idet det er en indikator for den mængde saltsyre, der er dannet som følge af forbrændingen af PVC.

Sammen med måling af den relative luftfugtighed og temperaturen udgør klorid målingen grundlaget for vurderingen af udviklingen af korrosion. 

(læs mere)

Ud fra projektlederens vurdering af analyseresultaterne, udstyrstyper og situationen i øvrigt på skadestedet iværksættes den nødvendige indsats for at fiksere skaden. Grundlæggende fikseres skaden ved at reducere fugtigheden ved fjernelse af syrer fra følsomme overflader samt ved at beskytte med fugtfortrængende olie.
 
Eksempel: Før renovering af en
styrepult på et DSB IR4 tog
Efter renovering af en
styrepult på et DSB IR4 tog

En effektiv fiksering af skaden er afgørende for, at skaden kan minimeres og efterfølgende kan repareres hurtigst muligt, og virksomheden dermed bringes tilbage i drift.


Renovering af tavlerum i produktionsvirksomhed
 

Vil du vide mere?

Kontakt

+ 45 8681 1055
Erhverv 8720 4620
man-tor: 08.00 - 16.00
fredag: 08.00 - 15.30
(døgnvagt)
Privat 8720 4610
man-fre: 09.00 - 15.00
info@arepa.dk