Restoring Confidence in Your Equipment

Select country:

Aktivskade - Er min skade dækket?

Har du oplevet en skade og er du i tvivl om, du har dækning på din forsikring kan du læse generelt om her, hvornår der er tale om dækningsberettiget skade på teknisk udstyr.

Vigtigt - Informationen præsenteret her er kun vejledende for, om du har en dækningsberretiget skade.

Du kan læse meget mere om dækning og forsikring på Forsikringsoplysningen - som dog handler mest om forsikring for privatpersoner.

Skadeårsag og skadevirkning
Hovedparten af alle forsikringer har krav til at der er sket en pludselig og uforudset skade. På teknisk udstyr betyder det, at en hændelse skal have foråsaget skaden. F.eks. slitage er ikke dækket fordi skaden sker gradvist.

Det er vigtigt, at man endvidere sondrer mellem selve hændelsen og konsekvensen også kaldet virkningen. - F.eks. begynder et IT system at være ustabilt i en periode efter en strømafbrydelse, vil afbrydelsen defineres som skadeårsagen og de gradvise fejl på systemet være virkningen.

Årsagen skal være dækket
Selve årsagen til skaden skal være dækket på din forsikring. F.eks. vil et direkte lynnedslag håndteres som en brandskade fordi der har været åben ild i en meget kort periode. Omvendt hvis du har oplevet en overspænding grundet et lyn i nærheden kræver det, at du har dækning på f.eks. en kaskoforsikring fordi det er en inddirekte skade forårsaget af lyn.

For IT og andre tekniske skader er virusrelaterede skader ikke er dækket med mindre man specifikt har valgt dækning herfor.

Sum, Selvrisiko m.m
Som hovedregel kræves det at den samlede SUM, dvs. den samlede værdi for din installation stemmer overens med den tekniske installation inkl. hardware, software og opsætning.

Især opsætningen er generelt et problem i praksis. Mange virksomheder opgører den samlede sum ud fra deres hardware og software investering men glemmer, at det kan koste op til 50% at installere systemet.

Ved manglende SUM kan man opleve, at der gøres underforsikring gældende. Dette er en kedelig situation, så et godt råd er at løbende justere sin forsikringssum i takt med nye indkøb og vækst i den tekniske installation.

SELVRISIKO på en skade. 
En selvrisiko er et beløb, der fratrækkes, når den samlede skade er opgjort. Selvrisikoen er oftest et udtryk for den præmie man løbende betaler - dvs. den risiko man selv ønsker at tage i forhold til prisen på forsikringsdækningen.

Vil du vide mere?

Kontakt

+ 45 8681 1055
Erhverv 8720 4620
man-tor: 08.00 - 16.00
fredag: 08.00 - 15.30
(døgnvagt)
Privat 8720 4610
man-fre: 09.00 - 15.00
info@arepa.dk